Beskrivelse til Geologisk Kort over Danmark (i Maalestok 1:100.000). Kortbladet Varde - Jessen, Axel (Danmarks Geologiske Undersøgelse I. Række, 1922)
Det Areal, der omfattes af Kortbladet Varde, og hvis største Del ligger i Ribe Amt, en ringe Del i Ringkøbing Amt, danner et udpræget vestjysk Landskab, hvor jævne Bakkedrag, Dalgas' Bakkeøer, veksler med næsten horizontale Sletter, Hedeflader.