Danmarks Mineraler

Authors

  • O.B Bøggild

DOI:

https://doi.org/10.34194/raekke2.v71.6860

Abstract

Den danske Mineralverden er, som man kan tænke sig, ikke særlig rig; Antallet af forskellige Mineraler er ikke stort (ca. 50), og der er ikke blandt Forekomsterne nogen, der udmærker sig ved store og smukke Krystaller, eller er videre iøjnefaldende paa anden Maade. Alligevel frembyder de dog forskelligt af Interesse, og jeg haaber, at en Sammenstilling af vor Viden paa dette Omraade dog vil have en vis Værdi.

Hovedmaterialet til dette Arbejde har været paa den ene Side hvad jeg har kunnet finde anført i Litteraturen og paa den anden Side de i Universitetets mineralogiske og geologiske Museum værende Mineraler. Hvad Litteraturen angaar, kan der maaske nok findes Angivelser rundt omkring i de ret betydelige geologiske Arbejder, som jeg ikke har været opmærksom paa, og der vilde maaske ogsaa ved Gennemgang af andre Museer og Samlinger kunne findes andre Forekomster end de her i Afhandlingen nævnte; imidlertid haaber jeg dog, at der ikke skulde være udeladt noget mere væsentligt.

Downloads

Published

1943-12-31

How to Cite

Bøggild, O. (1943). Danmarks Mineraler. Danmarks Geologiske Undersøgelse II. Række, 71, 1–67. https://doi.org/10.34194/raekke2.v71.6860

Issue

Section

Monograph