Fund af Urokse (Bos taurus uros L.) i Grænge Mose paa Lollaad

Authors

  • Alfred Andersen
  • Kjeld Møller

DOI:

https://doi.org/10.34194/raekke4.v3.6988

Abstract

Gennem Østlolland strækker sig en smal, mosefyldt Lavning, der forbinder Sakskøbing Fjord med Guldborgsunds Bredning, og som afvandes af de to Vandløb, Sakskøbing Aa og Flintinge Aa.

I de senere Aar har denne Mose været Genstand for en ret intensiv Tørvegravning, hvorved der er blevet fremdraget talrige Knogler og en Del Oldsager. Naar disse Ting for en stor Del er blevet bevaret, skyldes det især Viceskoleinspektør L. Kring, Nykøbing F., som har gjort et utrætteligt Arbejde for at redde de Ting, der er fundet ved Tørvegravningen i denne Del af Landet.

I Grængegaard Teglværks Part af ovennævnte Mose (Matr. 4a. - Se Kortet Fig. 1) fandt Tørvearbejderne den 16. Juli 1942 nogle store Knogler, der øjensynlig stammede fra en Urokse (A - se Fig. 2). Da det viste sig, at der ikke blot var Tale om nogle faa Knogler, men om et næsten fuldstændigt Skelet, blev Zoologisk Museum underrettet om Fundet, og Museet anmodede Hr. Kring om at lede den yderligere Udgravning af Dyret).

Downloads

Published

1946-12-31

How to Cite

Andersen, A., & Møller, K. (1946). Fund af Urokse (Bos taurus uros L.) i Grænge Mose paa Lollaad. Danmarks Geologiske Undersøgelse IV. Række, 3(1), 1–17. https://doi.org/10.34194/raekke4.v3.6988